Esikoisalbumi ”Hetkiä”

Osta CD tästä | Kuuntele levyn biisit täältä

”Hetkiä” kertoo iloista ja suruista, rakkaudesta ja ihastumisen tunteesta, päättäväisestä luonteesta ja luonnosta, elämän tärkeistä asioista. Unelmat toteutuvat, kun ei anna periksi ja joku uskoo. ”Hetkiä” on syntynyt täydestä sydämestä. Toivon sen nostattavan suupieliä ja antavan kuulijalle myös lohtua.

Ensimmäisenä singlenä levyltä julkaistaan ”Pieni” niminen laulu. Se kertoo läpättävästä sydämestä, joka on vielä suojassa lämpimän paidan alla ja uutena valmiina kulkemaan. ”Ensimmäinen on aina ensimmäinen, toinen sulle vähintään samanlainen, niiden ilo tarttuu sun rinnukseen, tikkaa arvet arkeen…”

Levyn on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Pasi Kerkola Antart Studioilla. Levyn ovat tuottaneet Esa Eloranta ja Pasi Kerkola. He vastaavat myös kaikista sovituksista. Esan ja Pasin lisäksi muusikoina ovat Harri Ala-Kojola ja Roosa Kerkola. Laulujen sävelet ja sanat ovat syntyneet kitarastani ja kynästäni. Levylle valikoitui aivan tuoreita lauluja sekä otoksia myös vuosien varrelta.

”Hetkiä” aloitettiin Esa Elorannan ja minun välisillä pohdinnoilla ja koelauluilla keväällä 2016. Esa ja Pasi Kerkola totesivat, että tätä Sami Karu materiaalia tehdään levyllinen. Kun vielä kotiväki lohkaisi: ”Sulla alkaa olemaan mittarissa jo sen verran kierroksia, että kovin kauaa ei kannata enää odotella…”, niin päätös omakustanteesta oli käytännössä jo tehty. Levylle valikoitui aivan tuoreita lauluja sekä otoksia myös vuosien varrelta.

Tämä matka on ollut mahtavaa aikaa. Pitkiä päiviä ja hermoja raastavaa odotusta, hienoja yksityiskohtia ja muistoja. Levyn tekoa voisi kuvailla näin: ”Käännät ja väännät, odotat ja toivot, kiihkeyttä hengityksessä ja kohinaa suonissa, lopulta palaset alkaa putoilla paikoilleen”. Studiotyöskentelyssä parasta on kuulla saundi juuri siinä hetkessä ja antaa mennä. Lopulta on vain koko kehon valtaava valtava helpotuksen tunne ja onnellisuus. On saanut olla mukana tekemässä itselle jotain näin erityisen tärkeää