Levyt ja singlet

Näin se vaan menee – single 3.4.2020 suoratoistopalveluissa – Kuuntele täältä tai täältä 🙂

Näin se vaan menee
Kuva ja graafinen suunnittelu Jarkko Pennanen 2020

Näin se vaan menee – single on äänitetty Magnusborgin studioilla Porvoossa helmikuussa 2020. Tämä laulu on oman yhtyeeni ensimmäinen yhteinen levytys. Muusikot: Sami Karu (laulu), Sami Marttila (kitarat), Ville Liikanen (rummut, perkussiot), Jarkko Pennanen (basso), Marko Kataja (urut, koskettimet), Sanna Salovuori (laulu) ja Petri Kaasinen (laulu). Äänitys ja miksaus: Marko ”Puke” Kataja. Masterointi: Sami Marttila. Julkaisija: Ankarakapeikko. Jakelu: Texicalli Digital Distribution.

Rakkauden eteen pitää nähdä vaivaa

Ei ole itsestään selvää, että kerran rakastuneet rakastaa toisiaan ikuisesti, jos sen rakkauden eteen ei näe vaivaa. Pidä toista hyvänä, tule lähelle, arvosta, suvaitse ja hyväksy, koske ja helli.

Halusin tehdä laulun, joka kertoo siitä miten helposti rakkaus luisuu kaikkien muiden päivittäisten ohjelmanumeroiden keskellä tilanteeseen, jossa ei enää edes haluta kertoa kuulumisia tai omia tuntemuksia saatikka olla lähellä, juuri siinä missä kerran tuntui niin hyvälle.

Lopulta toinen muuttuu etäiseksi, eikä toista voi enää edes sietää. Onko se jo lopullista ja laitetaanko parisuhteelle piste? Kuuntele ja päätä itse. Tämä on rehellistä ja aitoa kitararockia oikeilla soittimilla, soittajilla ja laulajilla esitettynä. Lopussa päästetään höyryt ja patoutumat ilmoille. Näin se vaan menee.

Syksyn värejä – EP 2019 – Kuuntele täältä

Syksyn värejä EP-levyn kansi
Kuvaaja: Oscar Lindell, Graafinen suunnittelu: Katri Lallukka

Syksyn värejä EP on äänitetty Antart Studioilla 2019. Levyllä on 5 kappaletta. Levyn on miksannut Pasi Kerkola ja masteroinut Henkka Niemistö Chartmakersilta. Levyn ovat tuottaneet Roosa Kerkola (laulu), Pasi Kerkola ja Esa Eloranta (basso). Heidän ja minun (laulu, akustinen kitara) lisäkseni levyn muusikoina ovat Harri Ala-Kojola (rummut), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Jarmo Nikku (kitarat).

Sun iholla – single julkaistiin 3.5.2019

Sun iholla
Kuvaaja: Oscar Lindell. Graafinen suunnittelija: Katri Lallukka

Esikoisalbumi Hetkiä 2017

Sami Karu CD kansi
Kuvaaja: Antti Hahl, Graafinen suunnittelu: Katri Lallukka

Osta CD tästä | Kuuntele levyn biisit täältä

”Hetkiä” kertoo iloista ja suruista, rakkaudesta ja ihastumisen tunteesta, päättäväisestä luonteesta ja luonnosta, elämän tärkeistä asioista. Unelmat toteutuvat, kun ei anna periksi ja joku uskoo. ”Hetkiä” on syntynyt täydestä sydämestä. Toivon sen nostattavan suupieliä ja antavan kuulijalle myös lohtua.

Ensimmäisenä singlenä levyltä julkaistaan ”Pieni” niminen laulu. Se kertoo läpättävästä sydämestä, joka on vielä suojassa lämpimän paidan alla ja uutena valmiina kulkemaan. ”Ensimmäinen on aina ensimmäinen, toinen sulle vähintään samanlainen, niiden ilo tarttuu sun rinnukseen, tikkaa arvet arkeen…”

Levyn on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Pasi Kerkola Antart Studioilla. Levyn ovat tuottaneet Esa Eloranta ja Pasi Kerkola. He vastaavat myös kaikista sovituksista. Esan ja Pasin lisäksi muusikoina ovat Harri Ala-Kojola ja Roosa Kerkola. Laulujen sävelet ja sanat ovat syntyneet kitarastani ja kynästäni. Levylle valikoitui aivan tuoreita lauluja sekä otoksia myös vuosien varrelta.

”Hetkiä” aloitettiin Esa Elorannan ja minun välisillä pohdinnoilla ja koelauluilla keväällä 2016. Esa ja Pasi Kerkola totesivat, että tätä Sami Karu materiaalia tehdään levyllinen. Kun vielä kotiväki lohkaisi: ”Sulla alkaa olemaan mittarissa jo sen verran kierroksia, että kovin kauaa ei kannata enää odotella…”, niin päätös omakustanteesta oli käytännössä jo tehty. Levylle valikoitui aivan tuoreita lauluja sekä otoksia myös vuosien varrelta.

Tämä matka on ollut mahtavaa aikaa. Pitkiä päiviä ja hermoja raastavaa odotusta, hienoja yksityiskohtia ja muistoja. Levyn tekoa voisi kuvailla näin: ”Käännät ja väännät, odotat ja toivot, kiihkeyttä hengityksessä ja kohinaa suonissa, lopulta palaset alkaa putoilla paikoilleen”. Studiotyöskentelyssä parasta on kuulla saundi juuri siinä hetkessä ja antaa mennä. Lopulta on vain koko kehon valtaava valtava helpotuksen tunne ja onnellisuus. On saanut olla mukana tekemässä itselle jotain näin erityisen tärkeää

Ensimmäinen singleni julkaistiin 23.7.2017. Singlellä on kaksi kappaletta, Pieni ja Kotitie, jotka myöhemmin julkaistiin myös Hetkiä debyyttialbumillani.

Sami Karu sinkku
Kuvaaja. Antti Hahl. Graafinen suunnittelija: Katri Lallukka