Levyt ja singlet

KÄDET ILMAAN – uusi single julkaistaan 20.10.2023! Pysy kuulolla!

Kuva ja graafinen suunnittelu: Jarkko Pennanen 2023

SYDÄMEN SIVUÄÄNENÄ – Sami Karu Yhtyeineen uusi single julkaistiin 14.4.2023!

Kuuntele single täältä:

Sydämen sivuäänenä – singlen kansikuva: Jarkko Pennanen 2023

Sydämen sivuäänenä:

Sävellys ja sanoitus: Sami Karu.

Sovitus: Sami Marttila, Sami Karu, Ville Liikanen, Pekka Gröhn ja Petri Kaasinen.

Muusikot: Sami Karu (laulu, akustinen kitara), Sami Marttila (kitarat, perkussiot), Ville Liikanen (rummut), Pekka Gröhn (hammond-urut, wurlitzer-piano), Petri Kaasinen (akustinen kitara, taustalaulu) ja Sanna Salovuori (taustalaulu).

Äänitykset: Jyri Riikonen (E-Studio Sipoo), Sami Marttila

Miksaus ja masterointi: Sami Marttila

***********************************************************************

KYLMÄÄN SYLEILYYN – Sami Karu Yhtyeineen uusi single julkaistiin 2.12.2022!

Kuuntele single täältä:

Graafinen suunnittelu: Jarkko Pennanen 2022

UUSI ALBUMI VARJOT JA VALOT JULKAISTIIN MUSIIKIN SUORATOISTOPALVELUISSA 12.11.2021. KUUNTELE LEVY TÄÄLTÄ!

Graafinen suunnittelu ja kuva: Jarkko Pennanen 2021

LEVYNJULKAISUKONSERTTI VANTAAN KULTTUURITEHDAS VERNISSAN VERNISSA-SALISSA 11.11.2021 KLO 19-21 💥

Uusi single HIPAISU julkaistu 22.10.2021 🎵❤ . Kuuntele täältä!

Kansitaide: Jarkko Pennanen 2021

HIPAISU – hellä kosketus. Siitä tiedän, että olet. Olet siinä. Välität vielä. Sytytät sen, minkä luulin jo sammuneen. Sen ei tarvitse olla enempää. Hipaisu on bluegrass tyylinen rakkauslaulu kahden ihmisen rakkaudesta haasteineen ja toiveineen. Suomipop – iskelmä.

Sävellys ja sanoitus: Sami Karu

Sovitus: Sami Marttila, Pekka Gröhn, Ville Liikanen ja Sami Karu

Muusikot:

Sami Karu – laulu, Sami Marttila – kitarat ja basso, Ville Liikanen – rummut, Pekka Gröhn – piano, Sanna Salovuori – taustalaulu, Petri Kaasinen – taustalaulu

Äänitys, miksaus ja tuotanto: Sami Marttila

Rumpuäänitykset: Panu Pentikäinen – Pulustudio

Masterointi: Jaakko Viitalähde – Virtalähde Mastering

Julkaisija: Ankarakapeikko 2021

***********************************************************************************

Uuden albumin toinen single ”Varjot ja valot” julkaistiin 21.5.2021. Kuulet kappaleen Spotify’sta ja muista suoratoistopalveluista.

Kansikuva: Jarkko Pennanen 2021

Varjot ja valot on kunnianosoitus vanhemmille ja omistettu erityisesti omalle äidilleni. Se on samalla syksyllä 2021 julkaistavan kolmannen levyni nimibiisi.

Vanhemmiten ymmärtää elämästä enemmän. Sen ainakin, että olisi kannattanut kysellä silloin, kun oli keneltä kysyä. Suuri kunnioitus vanhempia kohtaan, kun vastuu on nyt omilla hartioilla. Helman takaa kurkotin ja nauroin, hymykuopat ja pisamia poskilla. Nyt naurattaa alkava kalju ja harmaat ohimot. ”Varjot ja valot” on kasvutarina, mutta myös kunnianosoitus heille, jotka ovat tuoneet uusille sukupolville oman mahdollisuuden elää ja kasvaa elettyjen vuosien ja kokemusten myötä.

Varjot ja valot sävellys ja sanoitus Sami Karu. Sovittajina Sami Marttila, Ville Liikanen ja Sami Karu.

Singlellä esiintyvät hienot muusikot ja ystäväni:

Sami Marttila soittaa kitarat, Jarkko Pennanen basson, Ville Liikanen rummut, Pekka Gröhn pianon ja taustalaulussa on Sanna Salovuori, Tomi Juustila ja Petri Kaasinen.

Singlen rumpuosuudet on äänitetty Pulustudiolla Helsingissä 2020. Muut äänitykset & miksaus Sami Marttila 2021. Masterointi Jaakko Viitalähde Virtalähde mastering 2021. Tuottajat Sami Marttila ja Pekka Gröhn.

Kansikuvataide: Jarkko Pennanen.

Julkaisija: Ankarakapeikko.

*************************************************************************************

Uuden albumini ensimmäinen single ”Tunnetko sen” julkaistiin 23.4.2021 musiikin suoratoistopalveluissa. Kuulet kappaleen Spotify´sta tai muista suoratoistopalveluista.

🎵🔊

Kuva ja graafinen suunnittelu: Jarkko Pennanen 2021

Tunnetko sen – laulussa on mielikuvia ihastumisesta, ensisuudelmasta, rakastumisesta, kiireettömyydestä, lämpöisistä kesäöistä, hehkuvasta asfaltista, Tunturi-moposta, hyvänolon tunteesta. Silloin ei mietitty tulevaa, parasta kun vain sai olla. Pidit musta kii ja viima ui lahkeisiin. Mielikuvia asioista, jotka saavat edelleen sydämeni sykkimään kiivaammin.

Tällä kappaleella esiintyvät loistavat muusikot ja hyvät ystäväni:

Sami Marttila – kitarat, Jarkko Pennanen – basso, Ville Liikanen – rummut ja perkussiot, Pekka Gröhn – piano, Sanna Salovuori, Tomi Juustila ja Petri Kaasinen – taustalaulut.

Sävellys ja sanoitus: Sami Karu, sovitus: Sami Marttila, Ville Liikanen ja Sami Karu.

Singlen rumpuosuudet on äänitetty Pulustudiolla Helsingissä. Muut äänitykset & miksaus Sami Marttila. Masterointi Jaakko Viitalähde Virtalähde mastering. Tuottajat Sami Marttila ja Pekka Gröhn.

Singlen hieno kansikuvataide on Jarkko Pennasen käsialaa.

Video: Jarkko Pennanen ja Antti Tuomela.

Julkaisija Ankarakapeikko.

****************************************************************

Näin se vaan menee – single 3.4.2020 suoratoistopalveluissa – Kuuntele täältä tai täältä 🙂

Näin se vaan menee
Kuva ja graafinen suunnittelu Jarkko Pennanen 2020

Näin se vaan menee – single on äänitetty Magnusborgin studioilla Porvoossa helmikuussa 2020. Tämä laulu on oman yhtyeeni ensimmäinen yhteinen levytys. Muusikot: Sami Karu (laulu), Sami Marttila (kitarat), Ville Liikanen (rummut, perkussiot), Jarkko Pennanen (basso), Marko Kataja (urut, koskettimet), Sanna Salovuori (laulu) ja Petri Kaasinen (laulu). Äänitys ja miksaus: Marko ”Puke” Kataja. Masterointi: Sami Marttila. Julkaisija: Ankarakapeikko. Jakelu: Texicalli Digital Distribution.

Rakkauden eteen pitää nähdä vaivaa

Ei ole itsestään selvää, että kerran rakastuneet rakastaa toisiaan ikuisesti, jos sen rakkauden eteen ei näe vaivaa. Pidä toista hyvänä, tule lähelle, arvosta, suvaitse ja hyväksy, koske ja helli.

Halusin tehdä laulun, joka kertoo siitä miten helposti rakkaus luisuu kaikkien muiden päivittäisten ohjelmanumeroiden keskellä tilanteeseen, jossa ei enää edes haluta kertoa kuulumisia tai omia tuntemuksia saatikka olla lähellä, juuri siinä missä kerran tuntui niin hyvälle.

Lopulta toinen muuttuu etäiseksi, eikä toista voi enää edes sietää. Onko se jo lopullista ja laitetaanko parisuhteelle piste? Kuuntele ja päätä itse. Tämä on rehellistä ja aitoa kitararockia oikeilla soittimilla, soittajilla ja laulajilla esitettynä. Lopussa päästetään höyryt ja patoutumat ilmoille. Näin se vaan menee.

Syksyn värejä – EP 2019 – Kuuntele täältä

Syksyn värejä EP-levyn kansi
Kuvaaja: Oscar Lindell, Graafinen suunnittelu: Katri Lallukka

Syksyn värejä EP on äänitetty Antart Studioilla 2019. Levyllä on 5 kappaletta. Levyn on miksannut Pasi Kerkola ja masteroinut Henkka Niemistö Chartmakersilta. Levyn ovat tuottaneet Roosa Kerkola (laulu), Pasi Kerkola ja Esa Eloranta (basso). Heidän ja minun (laulu, akustinen kitara) lisäkseni levyn muusikoina ovat Harri Ala-Kojola (rummut), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Jarmo Nikku (kitarat).

Sun iholla – single julkaistiin 3.5.2019

Sun iholla
Kuvaaja: Oscar Lindell. Graafinen suunnittelija: Katri Lallukka

Esikoisalbumi Hetkiä 2017

Sami Karu CD kansi
Kuvaaja: Antti Hahl, Graafinen suunnittelu: Katri Lallukka

Osta CD tästä | Kuuntele levyn biisit täältä

”Hetkiä” kertoo iloista ja suruista, rakkaudesta ja ihastumisen tunteesta, päättäväisestä luonteesta ja luonnosta, elämän tärkeistä asioista. Unelmat toteutuvat, kun ei anna periksi ja joku uskoo. ”Hetkiä” on syntynyt täydestä sydämestä. Toivon sen nostattavan suupieliä ja antavan kuulijalle myös lohtua.

Ensimmäisenä singlenä levyltä julkaistaan ”Pieni” niminen laulu. Se kertoo läpättävästä sydämestä, joka on vielä suojassa lämpimän paidan alla ja uutena valmiina kulkemaan. ”Ensimmäinen on aina ensimmäinen, toinen sulle vähintään samanlainen, niiden ilo tarttuu sun rinnukseen, tikkaa arvet arkeen…”

Levyn on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Pasi Kerkola Antart Studioilla. Levyn ovat tuottaneet Esa Eloranta ja Pasi Kerkola. He vastaavat myös kaikista sovituksista. Esan ja Pasin lisäksi muusikoina ovat Harri Ala-Kojola ja Roosa Kerkola. Laulujen sävelet ja sanat ovat syntyneet kitarastani ja kynästäni. Levylle valikoitui aivan tuoreita lauluja sekä otoksia myös vuosien varrelta.

”Hetkiä” aloitettiin Esa Elorannan ja minun välisillä pohdinnoilla ja koelauluilla keväällä 2016. Esa ja Pasi Kerkola totesivat, että tätä Sami Karu materiaalia tehdään levyllinen. Kun vielä kotiväki lohkaisi: ”Sulla alkaa olemaan mittarissa jo sen verran kierroksia, että kovin kauaa ei kannata enää odotella…”, niin päätös omakustanteesta oli käytännössä jo tehty. Levylle valikoitui aivan tuoreita lauluja sekä otoksia myös vuosien varrelta.

Tämä matka on ollut mahtavaa aikaa. Pitkiä päiviä ja hermoja raastavaa odotusta, hienoja yksityiskohtia ja muistoja. Levyn tekoa voisi kuvailla näin: ”Käännät ja väännät, odotat ja toivot, kiihkeyttä hengityksessä ja kohinaa suonissa, lopulta palaset alkaa putoilla paikoilleen”. Studiotyöskentelyssä parasta on kuulla saundi juuri siinä hetkessä ja antaa mennä. Lopulta on vain koko kehon valtaava valtava helpotuksen tunne ja onnellisuus. On saanut olla mukana tekemässä itselle jotain näin erityisen tärkeää

Ensimmäinen singleni julkaistiin 23.7.2017. Singlellä on kaksi kappaletta, Pieni ja Kotitie, jotka myöhemmin julkaistiin myös Hetkiä debyyttialbumillani.

Sami Karu sinkku
Kuvaaja. Antti Hahl. Graafinen suunnittelija: Katri Lallukka

0
2
1
3